Hoe maak je een verbouwing zo aangenaam mogelijk voor je kinderen?

Hoe maak je een verbouwing zo aangenaam mogelijk voor je kinderen?

Wanneer je gaat verbouwen is je huishouden tijdelijk een complete chaos. En dat zal niet alleen invloed hebben op jou, maar ook op je kinderen. De dagelijkse routine waar ze aan gehecht zijn is even helemaal anders en er is veel troep en lawaai. Daarom is het ook verstandig om aan deze situatie een positieve draai te geven. Zo komen jullie als gezin deze periode door zonder al te veel stress en problemen.

Een goede voorbereiding

Om te zorgen dat je kinderen niet in de stress schieten, is het verstandig om ze goed op deze periode voor te bereiden. Vertel wat er precies gaat gebeuren, dat het een tijdje rommelig is in huis dat er veel lawaai zal zijn en dat er ook mensen die ze niet kennen over de vloer komen. Maak verder een speelhoekje (bijvoorbeeld in een van de slaapkamers) waar ze zich altijd even terug kunnen trekken wanneer ze even een pauze willen van de chaos.

Plan leuke activiteiten

Tijdens een verbouwing is het voor je kinderen niet altijd om na school in huis of in de tuin te spelen. Plan daarom vooraf een aantal leuke activiteiten waar je kind zich op kan verheugen. Maak er een extra feestje van door samen een kalender te maken, zodat je kind kan zien wat hij of zij of een middag gaat doen. Plan een middagje naar het zwembad, laat hem of haar spelen bij een klasgenootje en het kan heel leuk zijn om een weekendje te gaan logeren bij de grootouders of andere familieleden. Ook al zijn het drukke tijden, vergeet ook niet als gezin genoeg tijd samen door te brengen tijdens de vrije uurtjes.

Betrek je kinderen bij de verbouwing

Een andere manier om de verbouwing voor je kinderen zo aangenaam mogelijk te maken, is door ze er af en toe bij te betrekken. Kinderen zijn vaak nieuwsgierig, dus betrek ze gerust een beetje bij de werkzaamheden en leg uit wat je aan het doen bent en waarom. Geef je kind vervolgens een speciale rol, zoals hoofd catering of chef zandvervoer. Online kan je nog een passende kruiwagen bestellen om het feest helemaal compleet te maken.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×