Efficiënt verbouwen, zo pak je dat aan

Efficiënt verbouwen, zo pak je dat aan

Je woning verbouwen is geen kleine klus. Daarnaast heeft het een invloed op je dagelijkse routine. Het is niet meer zo vanzelfsprekend om bij thuiskomst een maaltijd te koken als de keuken helemaal gerenoveerd wordt. Ook zal je een andere plek moeten zoeken in huis om tot rust te komen als de woonkamer overhoop ligt. Om te zorgen dat de verbouwing geen project wordt van (te veel) jaren, is het dus verstandig om eerst alles op een rijtje te zetten, zodat het hele proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Zet de taken op een rijtje

Om te beginnen breng je natuurlijk eerst helder in kaart wat je allemaal precies wilt (laten) verbouwen. Gebruik hierbij een programma als Excel, zodat je gelijk een mooi overzicht hebt in verschillende tabbladen. Maak dan ook gelijk een planning per ruimte, zodat je altijd een ruimte kunt maken om te leven en (heel belangrijk) je een streven hebt wanneer de verbouwing klaar is. Om alvast zo veel mogelijk in werking te zetten, kan je al een paar dingen vooraf regelen. Bijvoorbeeld op het gebied van bouwmateriaal. Wat heb je precies nodig? En wat is de levertijd? Hout en bouwmaterialen bestellen kan eenvoudig online, de bestelling wordt vervolgens bij je thuisbezorgd. Zo hoef je in ieder geval geen ritjes naar de bouwmarkt of de groothandel in te plannen.

Met een specialist sta je sterker

Ook al ben je een zeer kundige doe-het-zelver, het is echt geen teken van zwakte als je voor de verbouwing een specialist inschakelt. Het is namelijk een hele verademing dat de specialist op de momenten dat jij aan het werk bent, gewoon door kan gaan met de verbouwing. Ook al is het voor een relatief kleine klus. Zo ligt er iets minder druk op jou en voel je niet de druk om elke vrije minuut aan de slag te gaan. De specialist kan jou daarnaast helpen met het maken van een goede planning en nieuwe ideeën aandragen.

Budget voor nu en later

Om nog even terug te komen op het budget: het is een echte uitdaging om je daar strak aan te houden. Na verloop van tijd zal je zien dat er toch iets meer geld nodig is dan gedacht, bijvoorbeeld omdat je niet gedacht hebt aan de afwerking van de woonruimte of omdat je toch graag nog extra voorzieningen wilt in de keuken. In dit geval is het belangrijk om gelijk knopen door te hakken. Dus wat moet per se nu om de woning leefbaar te maken? Kijk hierbij ook welke werkzaamheden je op een ander moment kan (laten) uitvoeren. Een huis is immers nooit echt helemaal af.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×