Hoe kan ik het beste verhuizen op latere leeftijd?

Hoe kan ik het beste verhuizen op latere leeftijd?

Hoe kan ik het beste verhuizen op latere leeftijd?

Verhuizen is altijd een stressvolle aangelegenheid. Al uw bezittingen moeten gesorteerd worden en in dozen gestopt, wat een hele klus is. Daarna moeten al die spullen ook nog worden verhuisd naar uw nieuwe woonplek en daar moet alles een plekje krijgen. Een hoop gedoe dus. Zeker op latere leeftijd is het slecht om zoveel stress te ervaren, daarom is hier wat handige informatie. Op deze manier bent u voorbereid en kunt u een geïnformeerd besluit nemen over de invulling van uw seniorenverhuizing.

Zelf verhuizen

U kunt zelf het beste inschatten of het mogelijk is om zelf met dozen te sjouwen. Wel is het zo dat het voor vitale mensen nog een hele klus is. Laat staan als u niet meer helemaal topfit bent. Wat u zou kunnen doen om eventueel de kosten te drukken, is familie en vrienden inschakelen om te helpen. Wel ligt het aan de soort woning die u verlaat en betrekt of dit gemakkelijk is. Vaak is het bij een seniorenverhuizing zo dat de nieuwe woning een flat is. In dit geval is het een hele uitdaging om uw spullen van onder naar boven te tillen. U kunt erover nadenken om een verhuislift te huren. Dit kost ongeveer 75 euro per uur.

Verhuisservice inschakelen

De optie die toch de minste stress veroorzaakt, is het inhuren van een verhuisservice. Wat dit fijn maakt is dat u bij deze optie de garantie heeft dat er netjes met uw spullen wordt omgegaan. Daarnaast kan het zijn dat er sprake is van een spoedverhuizing en dan biedt een verhuisservice zeker uitkomst. Zij zijn namelijk altijd bereikbaar voor uw verhuizing. Vaak is het zo dat een seniorenverhuizing een spoedverhuizing is i.v.m. seniorenwoningen en verzorgingstehuizen waar een plekje vrijkomt dat snel opgevuld moet worden. Dan kunt u er niet altijd op rekenen dat familie en vrienden tijd kunnen maken om te helpen. Een verhuisservice kan dit meestal wel.

Kosten verhuizing

Bij een verhuizing moet u eigenlijk vooral rekening houden met de vervoerskosten. Dit houdt in:

  • Het huren van een bus. Ook als u zelf gaat verhuizen, moet u rekening houden met een bus die tussen de 40 en 80 euro per uur kost.
  • Eventueel een lift. Deze kost zo’n 200 euro per dag als u hem los huurt.

Als u geen familie en vrienden heeft die kunnen helpen, moet u rekening houden met andere kosten:

  • Een verhuizer van ongeveer 30 euro per uur (of meerdere, als u die nodig heeft).
  • Een verhuiswagen van ongeveer 50 euro per uur.
  • Een verhuislift van rond de 50 euro per uur.
  • Voorrijkosten. Als u bijvoorbeeld binnen Utrecht verhuist, betaalt u niet heel veel voorrijkosten, omdat de verhuizers niet veel kilometers maken. Als u van Utrecht naar bijvoorbeeld Friesland verhuist moet u rekenen op hogere kosten. Houd u rekening met het uurtarief van de verhuizers als u wilt weten hoe hoog de voorrijkosten ongeveer zijn.

Daarnaast kunt u tegen betaling inpakservice krijgen en de verhuisservice uw spullen laten monteren en demonteren.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×