Groen op uw kantoor of in uw kamer?

Groen op uw kantoor of in uw kamer?

Het is bewezen dat groen in uw omgeving goed doet. Ze verminderen stress en het zorgt ervoor dat u zich meer op uw gemak voelt. Dit leidt er dus uiteindelijk toe dat u productiever en gezonder bent. Daarnaast geven echte kamerplanten natuurlijk ook nog zuurstof wat bevorderlijk is voor je brein en welzijn. Het verzorgen van een plant zorgt vaak toch voor problemen. Een kunstplant is de oplossing maar, wat voor soorten zijn er en waar kan ik deze het beste neerzetten?

Soorten kunstplanten

Er is een eindeloze selectie kantoor- en kamerplanten te vinden. Zo heb je prachtige kunstbloemen in alle kleuren van de regenboog, de welbekende kunstplanten en grote kunstbomen die bijna niet te onderscheiden zijn van het echt. Al deze kunstvarianten zijn te verkrijgen in verschillende potten en bakken. Ook zijn er hangplanten voor de liefhebber. Vroeger was dit aanbod niet zo groot maar door toenemende vraag is het aanbod tegenwoordig ook uitgebreider. U kunt op deze manier naar uw eigen smaak een kunstbloem, kunstboom of kunstplant uitzoeken.

Waar koop ik kunstplanten

Kunstplanten zijn te koop in verschillende winkels en tuincentra. U zou ook online op onderzoek uit kunnen gaan aangezien hier veruit het breedste aanbod te vinden is. Met kunstplanten is het namelijk maar net wat u mooi vindt. De kwaliteit kunt u natuurlijk het beste beoordelen als u in de fysieke winkel een kijkje gaat nemen. Als u een plant online bestelt zou u moeten afwachten tot deze bezorgd is.

Waar zijn kunstplanten van gemaakt

Welk materiaal er wordt gebruikt verschilt ontzettend. Sommige kunstplanten worden van simpel plastic gemaakt. Dit ziet er echter niet heel realistisch uit. Een ander materiaal dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld kantoorplanten van te maken is kunstzijde. Dit materiaal is erg makkelijk te bewerken waardoor kunstplanten een hele natuurlijke en realistische uitstraling krijgen. Kunstzijde is naast makkelijk te bewerken ook nog een kunstmatige vezel op basis van een natuurlijke grondstof.  Deze stof wordt ook wel viscose genoemd en wordt gemaakt van houtpulp. De variant die van kunstzijde is gemaakt is wel duurder dan planten van gewoon plastic dus het ligt er een beetje aan hoeveel waarde u aan de kwaliteit van de plant hecht.

Waar zet ik mijn planten neer?

Het ligt een beetje aan de grootte van de plant, waar u hem het beste neer kan zetten. Een kunstboom zou u bijvoorbeeld het beste buiten of in een trappengat neer kunnen zetten. Kunstbloemen zijn leuk om uw huis kleur te geven zonder dat u rekening hoeft te houden met water geven en weggooien en kunstplanten maken een ruimte direct gezelliger door het groene kleurtje. Voor meer inspiratie zou u even kunnen kijken op websites en sociale media van verschillende aanbieders van kunstplanten.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×