De voordelen en nadelen van een schuifpui

De voordelen en nadelen van een schuifpui

Een schuifpui klinkt natuurlijk heel verleidelijk, zeker wanneer het mooi weer is in de zomermaanden. Maar is het echt nu zo mooi als dat de meeste mensen denken? Voordat je besluit om een schuifpui aan te vragen, kan het geen kwaad om meer te weten over de voor- en nadelen van een schuifpui. Lees hieronder meer informatie over de aanschaf van een schuifpui en wat de voor- en nadelen zijn.

Een hoge leefbaarheid

Laten we eerlijk zijn: beschikken over een schuifpui is een heerlijke luxe. Je tuin en woning worden meer een en je kunt eenvoudig naar binnen en buiten lopen. Lekker makkelijk! Doordat de schuifpui doorgaans van glas is, ontstaat er een groot ruimtelijk gevoel. Daarbij is het natuurlijk aantrekkelijk om vanuit je luie stoel voor de schuifpui de tuin in te kijken. Het maakt de woonkamer optisch groter wat een voordeel is ten opzichte van openslaande deuren. Daarbij scoort een schuifpui met het oog op veiligheid een dikke voldoende, zeker wanneer er een politiekeurmerk aanwezig is. Eveneens zorgt een schuifpui voor veel lichtinval.  

 

Wat zijn de nadelen?

Een schuifpui kan nadelige gevolgen hebben voor de isolatie van je huis. Wanneer je de schuifpui open laat staan in de zomermaanden komt er veel warmte binnen wat natuurlijk niet altijd de bedoeling kan zijn. Daarbij kan een schuifpui onderhoudsgevoelig zijn. Je zult de rails regelmatig schoon moeten maken en hetzelfde geldt natuurlijk voor de ramen. Nog een nadeel waar veel mensen niet aan denken is dat in negen van de tien gevallen een radiator op de plek zit waar de schuifpui komt te staan. Deze zal dan ook verwijderd moeten worden.  

 

Schuifpui of openslaande deuren?

Dit hangt voordelig van jouw persoonlijke voorkeuren af. Een schuifpui is vaak beter om te isoleren dan openslaande deuren. Het voordeel van een schuifpui is dat het geen ruimte in beslag neemt. Het nadeel ervan is dat het vaak meer werk aan de winkel is wat betreft schoonmaken. Bij een schuifpui heb je met de rails meer kleine hoekjes die je moet schoonmaken waar je slecht bij kunt komen. Bij openslaande deuren is dit minder het geval.

Tot slot kom je nog voor de vraag te staan of je voor kunststof schuifpui of een variant van hout of aluminium kiest. Kunststof is relatief duur, maar kent een lange levensduur en heeft bijna geen onderhoud nodig. Hout daarentegen vraagt om meer onderhoud, maar ziet er altijd goed uit. Aluminium gaat lang mee en is net als kunststof wat prijziger.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×