Schoonmaaktips en onderhoud voor gietvloeren

Schoonmaaktips en onderhoud voor gietvloeren

Ondanks dat gietvloer erom bekend staat dat het weinig onderhoud nodig heeft zal je het zo nu en dan toch een beetje liefde moeten geven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de vloer goed schoonhoudt. Maar hoe doe je dat? Hieronder geven we tips waarmee de levensduur van de vloer verlengt wordt. Weten hoe het werkt? Lees dan snel verder!

Nog geen gietvloer?

Beschik je nog niet over een gietvloer, maar overweeg je wel om er eentje aan te schaffen? Slimme keus! Aan een gietvloer ga je jarenlang plezier beleven zonder hier al te veel onderhoud aan te plegen. Een gietvloer heeft een gladde bovenlaag waardoor je troep en etensresten eenvoudig kunt verwijderen. Verder is een gietvloer geluiddempend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Wil je een beter beeld krijgen van de mogelijkheden met gietvloer dan is het raadzaam om een bezoek te brengen aan showroom. Vaak moet je wel even een afspraak maken, voordat je een showroom binnenloopt. Lees hier meer informatie over gietvloeren.  

 

Dagelijkse reiniging gietvloer

In principe hoef je niet dagelijks te reinigen. Je kunt zelf heel goed beoordelen wanneer de vloer een bezem of een beurt met de stofzuiger nodig heeft. Het is in ieder geval belangrijk dat los zand en losse vuil verwijderd wordt met een stofwisser, zachte bezem of een stofzuiger. Je kunt ook een mircovezel vlakmop gebruiken in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel speciaal ontworpen voor gietvloeren. Het is niet aan te raden om een zeep te gebruiken, aangezien dit niet goed is voor de kleurstof die verwerkt zit in de vloer. Zover het kan wordt aangeraden om de vloer niet te betreden wanneer deze nog nat is.  

 

Tips voor het onderhoud van de vloer

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je gietvloer. Een gietvloer is een dure investering geweest en dus wil je er zo lang mogelijk mee doen. Zo is het bijvoorbeeld slim om een ruime inloopmat neer te leggen waarmee krasjes op de vloer voorkomen worden. Eveneens raden we aan om meubels van goede en schone vilten te voorzien en voor bureaustoelen met zachte wielen te kiezen (niet voor wielen gemaakt van rubber). Verschuif nooit zware spullen over de vloer en voorkom zand, want dit werkt hetzelfde als schuurpapier. Tot slot is het belangrijk dat zwarte strepen direct verwijderd worden.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×