Huis verkopen, wat zijn slimme investeringen?

Huis verkopen, wat zijn slimme investeringen?

Wanneer je je huis gaat verkopen kun je een aantal slimme investeringen doen om de verkoop van je woning te stimuleren. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de verkoop van je woning eenvoudiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning, de aanschaf van zonnepanelen en vernieuwing van de badkamer. Waar moet je rekening mee houden wanneer je iets aan je huis laat doen en wat zijn goede en minder goede investeringen om de waarde van je woning een boost te geven?

Een aantal basisregels

Er zijn een aantal basisregels waar je aan moet denken. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om bijvoorbeeld een keuken met felle kleuren aan te schaffen. Bij een keuken met felle kleuren is de kans groot dat niet iedereen deze stijl mooi gaat vinden. Het is altijd beter om voor een neutrale stijl te kiezen, zodat eigenlijk niemand het lelijk kan vinden. Stel je voor dat je een nieuw huis koopt, maar je vindt de keuken extreem lelijk ondanks dat deze net nieuw is. Dan is de kans groot dat je over een aantal jaar een nieuwe keuken wilt kopen en dus zou de aanschaf van de woning voor veel mensen niet interessant zijn. Maar wat zijn dan wel goede investeringen?

 

Isoleren van je woning

Alle investeringen omtrent duurzaamheid zijn in principe goede investeringen. Het verhoogt de waarde van je woning en daarbij verkoop je je woning makkelijker. De meeste huizen zijn tegenwoordig geïsoleerd. Heb je jouw huis nog niet geïsoleerd dan is het raadzaam om eerst met de muren te beginnen. Via de muren ontsnapt namelijk het meeste lucht. Naast het isoleren van de muren zou je isolatie van het plafond of het dak en de vloer kunnen aanschaffen. Kijk bij isolatie van je woning altijd eerst naar wat het kan opleveren.  

 

Wat is aan vervanging toe?

Vaak is het mogelijk om onderscheid te maken tussen spullen die echt aan vervanging toe zijn om spullen die nog wel een tijdje mee kunnen. Het is raadzaam om goed te kijken naar de dingen die echt vervangen moeten worden. Maak bijvoorbeeld een top 3 of top 5 van spullen. Stel je hebt een verouderde trap dan zou een traprenovatie een logisch vervolg zijn. Hetzelfde geldt voor de keuken: een renovatie kan wonderen doen. Heeft de badkamer een beurt nodig? Vervang dan de tegels, dat kan vaak al wonderen doen. Meer verhuistips lees je hier.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×