Onderhoud kunstgras, hoe werkt dat?

Onderhoud kunstgras, hoe werkt dat?

De meeste mensen leven in de veronderstelling dat kunstgras nooit onderhoud nodig heeft. Ondanks dat een kunstgrasveld weinig onderhoud nodig heeft is dat niet helemaal het geval. In dit artikel geven wij een uitgebreide uitleg aan het onderhoud van een kunstgrasveld en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je regelmatig de takken en bladeren verwijderd en dat je urine en uitwerpselen niet te lang laat liggen.

Wat moet je van het kunstgras verwijderen?

Een kunstgrasveld kan veel hebben. Maar toch is het beter om een aantal dingen te voorkomen zoals bijvoorbeeld bladeren, takken en urine en uitwerpselen. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om bladeren en takken direct van het kunstgras te verwijderen, maar wanneer je het kan is het beter om het weg te halen. Waarom? Omdat bladeren en takken namelijk zaadjes met zich meebrengen die zichzelf ontkiemen. Dit is geen ramp aangezien onkruid eenvoudig verwijderd kan worden, maar toch is het beter om het te voorkomen. Zo zorgen regelmatig onderhoud en verwijdering van takken en bladeren voor minder werk op de langere termijn.

Ook met uitwerpselen en urine moet je goed oppassen. Heb je een hond of een kat dan wil hij of zij nog wel eens urineren op het kunstgras. Zorg ervoor dat je dit goed schoonmaakt zodat het niet de kans krijgt om te gaan schimmelen. Zo voorkom je dat het gaat stinken. Urine kun je het beste verwijderen door er heet water over te gooien. Stinkt het al? Gebruik dan witte azijn en water om de geur te neutraliseren.  

Kunstgras is gemaakt van kunststof

Kunstgras is zoals veel mensen al weten gemaakt van kunststof. Het is belangrijk dat kunststof niet in aanraking komt met zuren, verf, lijm, vuur en kauwgom. Dit kan namelijk blijvende schade aanrichten aan het kunstgras en dat wil je natuurlijk niet. Natuurlijk kun je een plekje kunstgras vervangen, maar erg mooi gaat het niet worden.

 

Nog meer onderhoudstips

Gelukkig is kunstgras erg onderhoudsarm. Je hebt er amper werk aan en dat is nu wel zo prettig. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden zoals het regelmatig instrooien van zand of granulaat, het rechtzetten van de grassprieten mochten deze niet mooi meer overeind staan en het verwijderen van takken, bladeren, urine en uitwerpselen.

Ben je op zoek naar kwalitatief kunstgras? Online kan je verschillende soorten kunstgras kopen. Bijvoorbeeld kunstgras voor de tuin of gekleurd kunstgras als je de voorkeur hebt voor een andere kleur.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×