Hangmatten voor baby’s

Hangmatten voor baby’s

Tegenwoordig zijn er niet alleen hangmatten verkrijgbaar voor volwassenen maar ook voor baby’s. De schommelingen van een hangmat lijken een beetje op de zachte bewegingen in de buik van de moeder. Een babyhangmat is zeker een aanrader omdat het heel rustgevend is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en maten en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook zijn er matrasjes die eventueel nog in de hangmat bevestigd kunnen worden voor extra comfort.

Wat is een babyhangmat?

Er zijn babyhangmatten die je kan ophangen maar er zijn er ook die geleverd worden met een standaard. Ze hebben aan het uiteinde vaak latjes die ervoor zorgen dat de hangmat open blijft en niet dichtvouwt. Een hangmat is niet bedoeld als vervanging voor een veilige slaapplaats. Wel kan hij gebruikt om je baby even lekker in te laten rusten. Babyhangmatten zijn vaak voorzien van een veiligheidsriem, net als bij een maxi-cosi bijvoorbeeld.

Waar moet ik op letten?

Om te beginnen: houd altijd permanent toezicht wanneer je baby in een hangmat ligt. Baby’s kunnen zich namelijk moeilijk omdraaien in een hangmat. Als ze eenmaal op hun buik liggen zullen ze zich dus niet makkelijk terug kunnen draaien. Zijn er anderen kinderen in de buurt? Let dan extra goed op. Uit nieuwsgierigheid kunnen ze aan de rand gaan hangen om even bij de baby te kijken waardoor de hangmat zal kantelen.

Hoe gebruik je een babyhangmat?

Het advies is om je baby niet langer dan 2 uur per dag in een hangmat te laten rusten. Een hangmat zorgt namelijk voor minder bewegingsruimte. Dit is iets wat baby’s nodig hebben om zich motorisch te kunnen ontwikkelen. Heb je een hangmat gekocht die opgehangen moet worden? Kijk dan of de plek waar je hem wilt bevestigen goed en stevig genoeg is. Hangmatten met standaard zijn ideaal omdat je ze op iedere gewenste plek kunt neerzetten, zowel binnen als buiten.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×