De zomertrends 2018 voor uw tuin

De zomertrends 2018 voor uw tuin

De warme zomeravonden met gezellige barbecues komen in zicht. Nu het officieel lente is en het zonnetje weer lekker schijnt is het een goed moment voor een opknapbeurt van de tuin. Hier kan je daarom eens inspiratie opdoen voor de tuintrends van 2018. Zo is het straks optimaal genieten van het mooie weer in de eigen tuin.

Industrieel

In huis is de industriële stijl al een tijdje gaande. Nu komt deze trend ook tot uiting in de tuin. Aluminium tuinmeubelen en houten accessoires zorgen voor een ruwe uitstraling die helemaal past bij deze stijl. Bij een grotere verbouwing van de tuin en voor de echte doe-het-zelver kan deze industriële uitstraling nog meer tot uiting komen door tegels te vervangen.

De blauwe hardstenen tegels bijvoorbeeld versterkt de industriële look van de tuin. Bij het vervangen van de tegels raden wij aan een steekkar te gebruiken en goed te tillen. Zorg wel voor een steekkar die het zware gewicht van de tegels aankan.

Natuurlijke elementen (zwerfkeien)

Anno 2018 wordt de natuur steeds meer teruggehaald in de tuin. Een tuin met natuurlijke elementen is de trend van dit jaar. Het draait niet alleen om de kleur en het bloeien van de planten, maar ook om te structuur van planten. Siergrassen en andere plantsoorten kunnen makkelijk verplaatst worden in de kruiwagen. Naast planten zorgen stenen ook voor een natuurlijk gevoel. Vul de kruiwagen ook met zwerfkeien en plaats deze tussen de planten.  

Botanisch

Een andere trend die dit jaar veel te zien is in tuinen is de botanische tuin. Hier gaat het om gekleurde planten die mooi bloeien. Hier passen juist groene planten erg goed bij. Zorg voor verschillende soorten bestrating, mix grind en tegels voor een speelse uitstraling. Groen is de kleur van dit tuinseizoen. Decoreer de tuin dan ook eens met groene kussens in verschillende printjes. De kleur versterkt het natuurlijke gevoel en de kussens creëren extra gezelligheid. Zo is je tuin helemaal klaar voor zomeravonden met vrienden.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×