Kunstgras onderhoud uitbesteden of zelf doen?

Kunstgras onderhoud uitbesteden of zelf doen?

Wil je graag gras in de tuin, omdat het bij jou niet groeit. Ooit gedacht aan kunstgras? Dat is een mooie manier om toch een tuintje te creëren. Tegenwoordig ziet kunstgras er niet meer nep uit en kun je het zelf ook goed onderhouden. Of is het toch slimmer om het kunstgras onderhoud uit te besteden? En als we praten over grote clubs met grote velden, zoals voetbal- en tennisvelden. Wie onderhoud dit? En wat zijn de voordelen van het kunstgras onderhoud uitbesteden?

Het onderhoud van een voetbalveld
Een voetbalveld is natuurlijk erg groot en ook kwetsbaar. Een aantal keer per week wordt daarop gevoetbald en is het wel van belang dat het gras goed blijft. Wat kun je eraan doen om het gras goed te laten houden? Veel clubs en organisaties hebben afspraken met een onderhoudsteam. De club laat kunstgras onderhoud aan het voetbalveld uitbesteden aan een onderhoudsteam die deze taken uitvoert. Vaak zijn dit vrijwilligers of mensen van de gemeente die hierbij komen helpen.

Wat zijn de voordelen van kunstgras onderhoud uitbesteden?
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf onderhoud te plegen aan kunstgras. Maar bij tennis- of voetbalvelden kost dit allemaal extra tijd. Een organisatie die kennis van kunstgras onderhoud heeft, gaat sneller en beter te werk dan jij zelf. Hierdoor zal je heel wat tijd en uiteindelijk ook geld besparen. Omdat ze weten hoe het moet, is de kans op beschadiging aan het kunstgras ook kleiner. Daarnaast is het grote voordeel dat je er niet aan hoeft te denken. Je kunt eventueel zelfs afspraken vooruit plannen en dan wordt het weer voor je geregeld.

Je kunt dus wel zelf het onderhoud van kunstgras willen onderhouden, maar is dit wel realistisch? Zeker als we praten over grote velden met kunstgras dat bijgehouden moet worden. Is het dan niet inderdaad verstandiger om een onderhoudsteam in te schakelen? Kunstgras is niet goedkoop, maar je wilt wel dat het op de juiste manier gelegd en onderhouden wordt. En door dit uit te besteden zorg je eigenlijk alleen maar goed voor je gras. Prijzen kun je opvragen bij verschillende organisaties.   

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×