Help! Welke tuinkas wil ik?

Help! Welke tuinkas wil ik?

Weet jij ook niet goed welke tuinkas je moet kiezen om je eigen groenten in te verbouwen? Heel begrijpelijk! Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen, benodigdheden, toebehoren, materialen en soorten tuinkassen. Hoe weet je nou welke tuinkas het best bij jou past? Wij geven antwoord op een paar veel gestelde vragen.

Vrijstaande tuinkas of toch direct aan het huis?

Het is belangrijk om er eerst goed over na te denken waar je jouw tuinkas wil plaatsen. Je kunt kiezen voor een tuinkas die tegen een gebouw, je huis bijvoorbeeld, aanstaat. Ook kun je een vrijstaande kas in je tuin plaatsen. Een tip van ons is om je tuinkas dicht bij je woning te plaatsen, zodat het beschut staat. Je moet er wel op letten dat de kas voldoende licht blijft krijgen, en dat het geen last heeft van de schaduw van je woning.

Welk materiaal zal ik kiezen?

De keuze voor het soort materiaal is heel persoonlijk. Ga je voor glas of liever voor plastic? Wordt de constructie van aluminium, staal, hout of misschien wel een combinatie ervan? Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Glas is vaak een tikkeltje duurder dan folie, maar het zorgt wel voor betere isolatie en lichtinval. Wil jij gaan voor winter- en voorjaarsteelten? Dan kun je beter kiezen voor een glazen kas. Wel is het zo dat een glazen kas een stevigere constructie nodig heeft dan een kas van folie. Tegenwoordig zie je veel tuinkassen van het materiaal polycarbonaat, omdat glas breekbaar is. Polycarbonaat is licht en onbreekbaar en het isoleert nog beter dan glas. Het nadeel van polycarbonaat is wel dat het minder licht doorlaat dan glas en dat planten na enkele jaren verkleuren door Uv-straling. 

Wat betaal je voor een goede kas?

De prijzen van een tuinkas kunnen onderling veel verschillen. De prijs hangt natuurlijk af van de wensen voor jouw ideale kas. Hoe groot wil je dat jouw tuinkas wordt? Welk materiaal wil je gebruiken? Onze gouden tip is om je tuinkas niet te klein te kopen. Vaak is het zo dat mensen een passie ontwikkelen voor tuinieren en er na een tijdje achter komen dat de kas eigenlijk te klein is. Dat zou natuurlijk jammer zijn. Aan de andere kant moet je kas ook niet té groot zijn, dan levert de kas minder op. Bij het kiezen van de juiste maat let je natuurlijk op je budget. Is tuinieren je passie en hobby en denk je dat je jarenlang plezier zult hebben van je kas? Dan heb je er waarschijnlijk meer geld voor over. Een andere tip van ons is om niet te gaan voor het low-budget-model, maar om goed te kijken naar een tuinkas die past bij jouw tuin, doelen en budget.

Inspiratie nodig of tuinkassen vergelijken?

Het is vaak verstandig om meerdere tuinkassen met elkaar te vergelijken voor dat je overgaat tot de aanschaf van een tuinkas. Je kunt de stevigheid van verschillende tuinkassen testen in een showroom. Hier zie je gelijk welk materiaal je het mooist vindt en wat voor soort tuinkas je het meest aanspreekt. Het is goed om langs te gaan bij een grote showroom en om je hier te laten adviseren door een expert in tuinkassen. Je kunt bijvoorbeeld naar tuinkassen-expert Buiten-Goed in Barneveld gaan. Hier staan allerlei tuinkassen voor je klaar die je kunt vrijblijvend kunt bekijken en vergelijken. 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×