Cirkelzagen gebruiken

Cirkelzagen gebruiken

Ga je verbouwen of ga je klussen? Klussen kan niet zonder goed gereedschap. En bij veel werkzaamheden is het handig om een cirkelzaag te gebruiken. Maar hoe kies je de juiste cirkelzaagmachine met passende cirkel zaagbladen? Je leest het in deze blog.

Cirkelzaagmachine

De cirkelzaagmachine is een geweldige uitvinding en een erg handig gereedschap voor een (ervaren) klusser. De zaag heeft zoals de naam het zegt, de vorm van een cirkel. Die kan hard ronddraaien en gemakkelijk door verschillende soorten materialen heen zagen. Naast ‘alleen’ zagen, hebben de meeste cirkelzaagmachines ook verschillende andere nuttige functies. Met een cirkelzaagmachine kun je gemakkelijk meer zagen dan met een reguliere handzaag. Met een cirkelzaagmachine kun je gemakkelijk de juiste zaagsnede, perfecte hoek en een mooie afwerking maken.

Kwaliteit boven alles

Goed om te weten waar de cirkelzaagmachine voor dient, maar wat is nou de juiste cirkelzaag voor jou? Let bij het aanschaffen op een aantal punten. Het belangrijkste is dat je voor kwaliteit gaat. Overal zijn tegenwoordig cirkelzagen verkrijgbaar en ook nog een voor een leuke, lage prijs. Laat je hier niet door verleiden, kijk uit, want goedkoop kan duurkoop worden als de cirkelzaag niet van goede kwaliteit is. Als deze niet in orde is, kun je verder van huis zijn. Kies voor betrouwbare merken zoals Keyang en cirkelzaagbladen van CMT of RS Tools, zodat u zeker bent van kwalitatieve cirkelzagen.

Veilige cirkelzaagmachine

Een cirkelzaagmachine kan een hele hoge toerental aan. Het blad draait hierbij heel snel rond en hierdoor kun je goed door bijvoorbeeld hout, plaatmaterialen, belegde plaatmaterialen, trespa, aluminium en cementgebonden materialen heen zagen. Maar doordat de zaagbladen hierdoor kunnen zagen, kunnen ze ook gemakkelijk voor verwondingen zorgen. Zorg er dus altijd voor dat je veilig te werk gaat met een cirkelzaagmachine. Draag altijd een veiligheidsbril voor het zaagsel wat vrij kan komen en check welke functies de cirkelzaagmachine heeft. Let hierbij op of er een beschermkap aanwezig is, een startknop en de mogelijkheid om de motor rustig te laten opstarten.

Onderhoud cirkelzaag

Zo zijn er ook accu cirkelzaagmachines verkrijgbaar. Dit is een van de meest veelzijdige zagen, die uiteraard op accu is en waarbij de zaagbladen gemakkelijk te verwisselen zijn. Want een cirkelzaag is een goede, maar ook een duurdere investering. En je wilt natuurlijk dat deze een lange tijd meegaat. Daarom moet de machine regelmatig schoongemaakt worden, met olie gesmeerd worden en op zijn tijd laten slijpen. Daarnaast is het voor optimaal resultaat nodig om de cirkel zaagbladen te vervangen.

Kijk voor de aankoop van een cirkelzaag eens op de site van RS-Tools. Met jarenlange ervaringen hebben ze genoeg kennis in huis om je te kunnen adviseren en verkopen ze zowel cirkelzaagmachines als cirkelzaagbladen: alles onder een dak.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×