Brandwerende kit of hittebestendige kit gebruiken?

Brandwerende kit of hittebestendige kit gebruiken?

Er zijn verschillende klussen waar kit bij gebruikt dient te worden, maar er zijn ook weer verschillende kitten voor verschillende klussen. En soms zijn er bepaalde eisen waar de klus aan moet voldoen, zoals het branddicht afsluiten en afkitten van openingen om in geval van brand de verspreiding van vuur en rook te voorkomen. Hiervoor zijn brandwerende en hittebestendige kitten.

Verschil brandwerende en hittebestendige kit

Er zijn niet voor niets brandwerende kitten en hittebestendige kitten. Ze klinken misschien hetzelfde, maar dat zijn ze niet. Hittebestendige kitten zijn zo ontwikkeld dat ze hoge temperaturen aan kunnen. Daarnaast kunnen hittebestendige kitten goed tegen erg schommelede temperatuurverschillen. Brandwerende kit is ervoor gemaakt om verspreiding van vuur te voorkomen. Zo kan het vuur of de rook zich niet verder verspreiden door openingen zoals kabeldoorvoeringen en dergelijke. Afhankelijk van welke kit je kiest, welk merk en het soort type kan de kit een uur bescherming bieden tot meerdere uren.

Brandwerende kit

Brandwerende en hittebestendige kit zijn voor veel klussen toepasbaar. Wij raden het aan om hittebestendige kitten te gebruiken in ruimtes die je moet voegen of kitten waar veel verschil in temperatuur voorkomt. Moet de klus aan hoge eisen van brandveiligheid voldoen? Gebruik dan een brandwerende kit. Brandwerende kit wordt vaak ingezet voor brandwerende afdichtingen, om bijvoorbeeld kozijnen, vloeren, deuren en scheidingswanden af te kitten zodat ze verspreiding van rook, vuur en giftige dampen tegen kunnen gaan.

Hittebestendige kit

Over het algemeen hebben hittebestendige kitten een verwerkingstemperatuur tussen de minimaal +5°C en maximaal +40°C. Hittebestendige kit is bijvoorbeeld uitermate geschikt als aansluiting van de kachel die lekt of voor het afdichten van rookkanalen. Over het algemeen hechten brandwerende en hittebestendige kitten zich goed aan de ondergrond, maar wij adviseren om altijd om de ondergronden te behandelen met een primer voor de beste hechting.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×