Gietvloer schoonmaken en netjes houden

Gietvloer schoonmaken en netjes houden

Gietvloer schoonmaken en reinigen: Als u weleens een gietvloer heeft laten plaatsen wilt u deze vanzelfsprekend blinkend schoon houden. Niet alleen omdat een vieze vloer er niet uitziet, maar tevens omdat de vloer kan beschadigen als er zekere soorten viezigheid op blijft zitten. In dit artikel zullen wij een paar schoonmaak methodes aan bod laten komen en sluiten we af met een aantal adviezen om uw vloer in picobello staat te houden.

Gietvloer reinigen met droge reiniging

Uw vloer droog reinigen is een eenvoudige manier om al het vuil en stof gemakkelijk te verwijderen. U kunt hiervoor het beste een Swiffer of iets soortgelijks voor gebruiken. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de kruimeldief aan de slag te gaan. Het grovere vuil kunt u opvegen met stoffer en blik. Als u hiervoor een zachte veger gebruikt hoeft u beslist niet bang te zijn dat u de vloer hiermee beschadigt.

Gietvloer reinigen met natte reiniging

U kunt een gietvloer makkelijk nat reinigen Omdat deze over een hoge poriën dichtheid bezit. U kunt de vloer nat reinigen door een dweil te gebruiken. Het is hierbij niet nodig om een schoonmaakmiddel te gebruiken, het gebruik van water is al voldoende. Wanneer de vloer wat meer is vervuild, dan kunt u gebruik maken van een vloerreiniger.

Wanneer u een heel groot oppervlakte vloer moet schoonmaken, dan kunt u ook gebruik maken van een schrobmachine. Gebruik hierbij een witte poetspad onder de schrobmachine voor een optimaal resultaat! Bij vlekken die harddekkig zijn adviseren wij het gebruik van sterkere middelen om het vuil los te maken.

U heeft het wel eens gezien, van die donkere schoenstrepen op de vloer. Ingeval deze er sinds kort op gekomen zijn, zijn deze nog eenvoudig weg te halen met een natte zeem. Als deze strepen echter langer op de vloer zitten, dan drogen deze schoenstrepen in. Vanaf dat moment zijn ze moeilijker weg te halen.  Het gebruik van een middel met een sterk loswekende functie is dan ook wat wij adviseren.

Duurzaam reinigen gietvloer

Over het algemeen gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Dit wil niet zeggen dat een gietvloer helemaal niet slijt. Op termijn kan de toplaag van de vloer gaan slijten, maar dat spreekt voor zich. De gietvloer is gelukkig opgebouwd uit verschillende lagen. Hierdoor is het mogelijk om enkel de toplaag te vernieuwen of te renoveren. Dit gebeurt door de gietvloer op te ruwen en door vervolgens een andere toplaag te plaatsen. Als uw gietvloer goed bijgehouden is zal dit ongeveer na tien jaar pas nodig zijn.

Onderhoudstips gietvloer reinigen:

  • Til de meubels op, probeer zo min mogelijk te schuiven.
  • U kunt viltjes plaatsen onder uw meubilair om de vloer te behouden.
  • De gietvloer met een matte afwerklaag blijft het langst mooi.
  • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van schoonmaakmiddelen.

Een deurmat helpt om vuil buiten te houden

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×