Vochtbestrijding kosten

Vochtbestrijding kosten

Als er iets niet grappig is zijn het vochtproblemen in uw bedrijf. Het is vereist om het vochtprobleem zo vlug mogelijk te bestrijden. Te veel vochtigheid in uw woning kan zorgen voor permanente schade en biedt een kweekplaats voor ongedierte en fungi. Er zijn verschillende methodes om vocht in uw woning te bestrijden, afhankelijk van de situatie.
In deze blog hebben we het erover wat de kosten zijn van vochtbestrijding.

Vochtoverlast

Als eerste moeten we vochtoverlast in huis indelen in diverse categorieën om een beter beeld te krijgen bij de categorie vochtbestrijding en de tarieven hiervan:
• Wateroverlast – zoals het onder water staan van een kelder in uw woning
• Indringend vocht – bijvoorbeeld vochtplekken in plafonds of muren
• Condensatie – zoals wasem op de ramen

Condensatie

Wat zijn de kosten voor het oplossen van condensatie in uw woning : Condensatieproblemen in uw woning zijn dikwijls gemakkelijk op te lossen en dat tegen geringe kosten. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door bijvoorbeeld een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan onder andere eens aan een vochtvreter die je kan neer zetten in de vochtige ruimten. of breng een ventilatierooster aan voor een meer blijvende oplossing.
De kosten van een vochtvreter uiteenlopen tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt zonder geluid en gebruikt geen stroom. Indien je een ventilatierooster moet laten zetten verschilt dit aanzienlijk in prijs en is het met name sterk afhankelijk van het gebied waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het dak, kozijn, spouwmuur).

Doordringend vocht

Tarieven oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt regelmatig voor in de wanden van een huis die direct zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben heel wat te verduren door de natte weersomstandigheden in Holland.
De oorzaak van dit doordringende vocht is meestal te aan metselwerk wat verouderd is en of een poreuzer wordende steen. Daarom trekt het vocht van buiten eerder in de steen. Goed ventileren alleen is geen mogelijkheid meer en vocht hoopt zich op in de muur en dringt door. Een goede oplossing hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de wand hydrofoob wordt maar wel blijft ‘lucht blijft ademen’
– De tarieven van een voormuur impregneren vallen best mee, met prijzen vanaf vijf euro per m2 kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.
Indien het doordringend vocht een verschillende oorzaak heeft dan de weersinvloeden kan het bijvoorbeeld zijn dat er een waterleiding lekt in de buitenwand. Deze lekkage moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een gedeelte van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

Wateroverlast

De tarieven van een waterleiding herstellen in een muur zijn moeilijk in te schatten wat we je wel kunnen zeggen is dat iemand die karwei correct zou moeten kunnen uitvoeren tussen de dertig en vijftig euro per uur zal kosten exclusief toegepast bouwstoffen.

Wat zijn de kosten voor het beëindigen van wateroverlast. Indien je last hebt van een kelder die is ondergelopen of bodemwater moet er ook zo vlug als het kan voor een oplossing worden gezorgd. De redenen voor deze problemen zijn divers. Voor problematiek van deze aard is het altijd nodig een vakman het op te laten lossen.

Over de kosten valt weinig te zeggen, wel wordt dit doorgaans compleet of voor een deel gedekt door de verzekeringspolis.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×